Lav 15 sek. videoer til Facebook

Af Mads Søndberg Social Media Specialist

Når du laver de helt korte annoncevideoer til Facebook, handler det om at lege med tanker og materiale. Og så handler det om at gøre det, så det bringer dit produktet eller din virksomhed tættere på din kunde. Men du har MEGET kort tid at gøre det i! Derfor vil jeg gerne give et par tips til, hvordan du får mest ud af de dyrebare sekunder.

I følge Facebook selv, fungerer video bedst på deres platform, hvis den holder sig under 15 sekunder. Du har altså kun brugerens interesse kort – så start med at fortælle det vigtigste! Og inddrag gerne dit logo inden for de første 3 sekunder og gerne 2-3 gange igennem de 15 sekunder.

Brug tekst og lyd i din Facebook video

Mange ser Facebook videoer mens de er på farten, så du skal virkelig have fokus på, at dit budskab/produkt også ses og forstås indenfor de første par sekunder. At videoen ses on-the-go betyder også, at dine modtagere ofte kommer til at se den uden lyd. Den skal altså laves, så den også kan forstås uden lydsporet. Benyt derfor gerne tekst henover videoen til at understrege dine pointer.

Og hvis videoen har et speak, er det selvfølgelig vigtigt, at du tilføjer undertekster. Det kan du gøre ved at lave en SRT-fil, som du kan uploade sammen med din video.

Optag din video til flere Facebook platforme

Videoen skal optages til alle Facebook platforme, men med hovedfokus i formatet 2:3 eller 9:16 format (vertikalt), da vi ved vertikal format vil opnå de bedste resultater. Det vil sige, at du skal have Instagram Storie formatet i tankerne, når du laver dine videoer. Dog skal den optages horisontalt, da vi du også skal kunne bruge den til Facebook Newsfeed og eventuelt YouTube.

Videoeffekter

Nogle af de ting, der virker rigtig godt i video er at bruge speed – hurtige, sammenhængende klip med tekst henover (Cinemagraph). Indsæt desuden også lyd – speak, musik, eller lydeffekter – som skaber større relevans. Og leg altid gerne med video. Kreative gimmicks kan få din virksomhed til at skille sig ud og gøre at videoen vil blive husket mere. Og så er humor og følelser altid godt, at have med – specielt når det gælder videoer til det danske/nordiske marked.

Du kan finde flere gode eksempler på video på Facebook Creative Hub.