Gratis video-content til din markedsføring

Indlæg skrevet af:

Samuel Sommer

Digital Business Developer

I dette blogindlæg, vil jeg dele et par tips og tricks for, hvordan du kan finde video-content, som du må anvende i jeres markedsføring. Der findes mange forskellige rettigheder og licenser, der bør tage højde for, så man undgår at komme galt afsted.

Kender du følelsen, at du er midt i et video-projekt, men du mangler simpelthen et eller flere videoklip? Oftest er det måske ikke noget særligt, men “kun” et supplement til eksisterende video-materiale – og andre gange, skal du skabe noget helt fra bunden, uden de helt vilde budgetter.

Gratis video-content til din markedsfoering

3 websites hvor du kan finde dit næste videoklip

Jeg har selv siddet på den anden side af bordet, som in-house marketing medarbejder – og kan nikke genkendende til situationen. Som f.eks. et scenarie, hvor jeg har haft brug for et flot videoklip i et opslag eller måske nogle videoer, som kunne speakes henover i et  video-interview. Et klip som måske hurtigt kunne skydes selv, men af den ene eller anden årsag (sol, vind og vejr), er det bare hurtigere at “downloade” sig fra det.

Svaret er dog rimelig simpelt, og jeg tror de fleste gør, som jeg selv gjorde – man googler det. 9 ud af 10 gange er ny viden ikke længere væk end en hurtig Google-søgning. Dog kan der godt være nogle faldgruber, som jeg gerne vil dele i dette blogindlæg, når det vedrører gratis content og rettigheder.

Jeg deler i dette blogindlæg 3 websites, hvor du kan finde dit næste videoklip, som du kan benytte i dit arbejde. Yderligere gør jeg dig opmærksom på de ting, du måske skal være opmærksom på – på det pågældende website.

Og når det er sagt, så er det selvfølgelig allerbedst at lave originalt indhold, video og billeder, der passer præcis til din virksomhed og de budskaber, I ønsker at formidle. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt at gå med den “nemme løsning”. Og dén får du hjælp til her:

Videvo.net

På denne platform, kan du trygt downloade og anvende video materialet, hvis du søger og filtrerer efter “Royalty-Free license”.

Royalty Free licensen indeholder:

✓ Download og brug det i så mange projekter du vil

✓ Du kan redigere videoklip, lige som du vil

✓ Du er ikke påkrævet at kreditere forfatteren

✓ Du må offentliggøre videoklip(pene) i hele verden og på alle platforme (inklusiv web, broadcast, shows, teater, apps og spil)

✕ Du må dog IKKE omfordele originale video klip (e.g. sælge eller distribuere videoklippet ud på andre hjemmesider med stock platforme)

Pixabay.com

Du kender måske allerede Pixabay.com. Rent faktisk, kan er Pixabay ikke kun et sted at finde videoer, men også en god mulighed for at finde videoer – ved blot at filtrere efter videoer i stedet for billeder. Herunder kan du se hvad Simplified Pixabay licensen tillader:

Hvad er tilladt?:

✓ Al indhold på Pixabay kan blive brug gratis til både kommercielle og ikke kommercielle projekter – både print og digital, med undtagelse af individuelle cases, hvor der gøres opmærksom på evt. undtagelser.

✓ Tilskrivning er ikke påkrævet. At give kredit og reference til forfatter er god stil, men ikke nødvendigt.

✓ Det er tilladt at ændre og lave modifikationer på video/billede.


Hvad er IKKE tilladt?

✕ Du må ikke sælge eller distribuere andres materiale fra Pixabay på andre platforme (som f.eks. stock el. wallpaper platforme)

✕ Du må ikke sælge uændrede kopier (som f.eks. salg af eksakt samme kopi af video/billede som plakat, print eller fysisk produkt)

✕ Du må ikke sætte identificerbare mennesker i et dårligt lys eller på en måde, der er stødende.

✕ Du må ikke bruge videoer eller billeder med identificérbare brands til at mislede eller associere det med andre produkter eller ydelser.

Pexels.com

Et andet alternativ er Pexels.com. Her har du faktisk mulighed adgang til mere end 10.000 videoer – ved blot at filtrere efter videoer i stedet for billeder. Herunder kan du se hvad Pexels.com tillader:

Hvad er tilladt?:

✓ Det er gratis at bruge fotos og videoer fra Pexels

✓ Der kræves ingen tilskrivning. Det er ikke nødvendigt at kreditere fotografen eller pexels, men det påskønnes altid.

✓ Du kan redigere fotos og videoer fra Pexels som du vil. Vær kreativ, og rediger dem, som du har lyst.

Hvad er IKKE tilladt?

✕ Personer, der kan identificeres, må ikke stilles i et dårligt lys eller fremstilles på en måde, der kan opfattes som stødende.

✕ Du må ikke sælge kopier af et foto eller en video, f.eks. som en plakat, et tryk eller på et fysisk produkt, uden at redigere fotoet eller videoen først.

✕ Du må ikke antyde en form for opbakning til dit produkt fra de personer eller varemærker, der er på billedet.

✕ Du må ikke videredistribuere eller sælge fotos og videoer på andre platforme for lager fotos eller baggrunde.

Husk

Husk det er altid go’ stil at lave referencer eller donationer – men ved disse platforme er det ikke nødvendigt.

Flere blogindlæg

Vi har allerede samlet og delt en masse viden: