Hvor vigtigt er organisk content på sociale medier?

Indlæg skrevet af:

Green.Click

Organisk content til sociale medier er det indhold, du deler på dine sociale medier, som ikke er sponsoreret eller annoncer – det vil sige almindelige opslag, som ikke koster noget at slå op.

 

Hvor vigtigt er organisk content?

Kan det betale sig?

Efter flere algoritmeopdateringer fra blandt andet Meta (Facebook og Instagram) ser vi en tendens, at organisk indhold fra virksomheder bliver nedprioriteret af platformen. Det betyder blandt andet, at det er blevet sværere at nå ud til dine følgere og potentielle kunder organisk via sociale medier.

Det har Meta to grunde til – 1: Øget fokus på relationer på platformene, og 2: Et skub til at få flere virksomheder til at annoncere, hvilket er mere profitabelt for Facebook. 

Derfor ser vi også, at organisk content i øget grad har fået et dårligt ry og ofte bliver mødt med spørgsmålet “kan det nu virkelig betale sig?”.

 

Fordele og ulemper ved organisk content

Fordele ved organisk content:

  • Omkostningsfrit
    Når man ser på organisk content er det relativt omkostningsfrit, i den forstand at du ikke behøver et budget for at få dit budskab distribueret ud til dine følgere. Selvom du med betalt indhold kan nå flere, så er du sikker på, at dem, der så faktisk ser dit budskab, også gerne vil se det.
  • Hold gryden i kog
    Selvom dit organiske content ikke når lige så langt ud som tidligere, så er det vigtigt at holde gryden i kog. For både Facebook, Instagram og LinkedIn belønner dig for at bruge deres platform, så når du har en annonce eller en stor kampagne, du gerne vil pushe ud, så er platformen hurtigere til at dele dit budskab, og du får ultimativt mere for dine annoncekroner. Samtidig undgår du, at din side fremstår som “død”, når en potentiel kunde klikker ind på dem og skal danne sig et indtryk af dit brand. 
  • Åbne kommunikationsveje
    Hvis du ikke er til stede på dine egne sociale medier, risikerer du at miste din stemme i den samtale, dine følgere og kunder har om dit brand. Derfor er det en fordel at tænke på dine sider som åbne kommunikationsveje, hvor du med organisk content har muligheden for at påvirke samtalen.
  • Formidling af brand identitet
    I forlængelse af ovenstående giver organisk content dig også muligheden for at formidle dit brands identitet, og hvad du står for. Det er med til at opbygge relationen og underbygge, hvorfor en kunde skal vælge at handle hos dig fremfor dine konkurrenter.

Ulemper ved organisk content:

  • Tidskrævende 
    Det kan være en enormt tidskrævende proces at producere organisk content. Her er god planlægning af content alfa omega, og det hjælper vi dig gerne med.
  • Lav rækkevidde
    Som nævnt ser vi en tendens til, at social media-platformene nedprioriterer organisk content fra virksomheder. Her bør du dog huske på, at et organisk opslag stadig bliver vist til flere, end hvis du ikke poster et opslag. Samtidig sikrer du, at din side ikke fremstår som “død”, når en kunde forsøger at skabe sig et indtryk af din virksomhed. Du mister troværdighed og relevans, hvis det seneste opslag er flere måneder gammelt.

Vores anbefaling til dig

“Nej tak til organisk content” kan lyde som den nemme løsning, men som du nok har opdaget, er det ikke helt uproblematisk. Derfor har vi samlet 3 gode råd til dig: 

  1. Kend din målgruppe
    Hvem vil du gerne i kontakt med? Det er et simpelt spørgsmål, men svaret har stor indflydelse på den måde, du bør opbygge din organiske indsats.
  2. Overvej, hvilke plaforme der er rigtige for dig
    I forlængelse af ovenstående bør du også nøje overveje, hvilke platforme der er de rette for dig og din målgruppe. Det kan nemlig påvirke din troværdighed negativt, hvis du har en profil på en platform, men ikke er til stede. Så sørg for at vælge en platform, der passer til den type indhold, du gerne vil dele.
  3. Vær bevidst om dine budskaber
    Det bedst mulige resultat får du, hvis du er bevidst om dine budskaber og arbejder ud fra et stærkt strategisk holdepunkt. Det kan blandt andet kortlægges med værktøjer som contentmapping, årsplan og playbook.

For at vende tilbage til starten, hvor vigtigt er det så med organisk content på sociale medier? 

Kort sagt er det et brand-opbyggende værktøj, du bør have i din digitale værktøjskasse. Der er dog faktorer, du bør tænke ind, inden du kaster dig hovedkulds ud i en organisk indsats: Hvad er din strategi? Hvilke platforme er rigtige for dig og din målgruppe? Men når dette fundament er lagt, er vores anbefaling, at du tænker på det som en strategisk tilstedeværelse, der giver dig muligheden for at nå dine kunder der, hvor de er.

Har du brug for rådgivning?

Vil du vide mere om organisk social media content, står vi hellere end gerne til rådighed for sparring og vejledning. Skriv dig op her og bliv kontaktet.

Bliv kontaktet

Flere blogindlæg

Vi har allerede samlet og delt en masse viden: