Hvordan kommer AI til at ændre markedsføring i 2023?

Indlæg skrevet af:

Green.Click

Jeg læste tidligere i dag en artikel fra SEO-guruen Neil Patel. Hans virksomhed NP Digital har spurgt 8.032 “marketers” om deres forventninger til 2023. Det kom der meget spændende læsning ud af, men det, der overraskede mig mest, var, at 98% vil investere i AI værktøjer i det kommende år. Det gav mig naturligt tanker omkring, hvordan vi kommer til at bruge det i praksis.

I årtier blev markedsføring udelukkende udført af mennesker. Og selv om der stadig er masser af plads til menneskelig interaktion i marketingverdenen, er AI begyndt at få indflydelse på den måde, vi interagerer med kunderne på. I 2023 vil AI have en radikal indvirkning på, hvad det vil sige at markedsføre et produkt eller en tjenesteydelse. Her er seks områder, hvor fremtidige AI-drevne marketingkampagner kan finde sted:

AI marketing 2023

AI-genereret tekst

AI-genereret tekst vil blive normen for de fleste markedsføringsmaterialer. AI’s evne til at generere mere effektive, engagerende, autentiske og kreative tekster vil ændre den måde, vi kommunikerer med vores kunder på.

I 2023 vil AI-genererede tekster blive brugt i næsten alle marketingmaterialer, herunder:

  • E-mails
  • Blogindlæg
  • Landing pages
  • Indlæg på sociale medier

AI-genererede billeder

Fremkomsten af AI-genererede billeder vil føre til skabelsen af en helt ny kategori af indhold. Det vil være muligt for brands at generere billeder, der ser ud, som om de er taget af mennesker, og gøre dem tilgængelige i løbet af få sekunder.

I betragtning af hvor stor mængden af tekstbaseret indhold er på internettet, kan dette virke som et lille skridt fremad. Men det er faktisk et stort skridt: Indtil nu har virksomheder kun kunnet skabe billeder, der ligner billeder, der er taget af mennesker, hvis de allerede havde et billedbibliotek til rådighed (en masse billeder eller videoklip). Med AI-teknologi vil man kunne generere helt nye billeder uden at have noget materiale overhovedet.

AI kan bruges til mange ting, men den er særlig velegnet til at generere billeder, fordi der er så mange variabler involveret i at tage billeder (tidspunktet og stedet, hvor du tager dem, hvilken type kamera du bruger, om der er mennesker eller dyr i nærheden). Hver enkelt variabel kan have indflydelse på, hvilken slags foto der bliver taget – og om det føles autentisk – så det giver god mening, at en algoritme kan hjælpe os med at skabe bedre resultater, end vi kan gøre på egen hånd.

GPT3 og OpenAI

GPT3 og OpenAI er to neurale netværk, der har været i overskrifterne i de seneste par år.

GPT2 var i stand til at generere billeder, der var så realistiske, at det tog noget tid, før vi indså, at det ikke var rigtige fotos. Google-teamet sagde, at netværket havde lært at forestille sig, hvordan et fotografi ville se ud, før det tog billedet, i stedet for blot at genkende objekter ud fra millioner og atter millioner af eksempler – en fremgangsmåde, der kaldes “uovervåget indlæring”.

Nu med GPT3 er denne evne vokset yderligere, da Google har tilføjet en ekstra dimension (en tredje), der gør det muligt at genkende finere detaljer og teksturer i de genererede billeder; det gør dem mere visuelt overbevisende end nogensinde før!

AI-optimerede markedsføringskampagner

AI bliver nøglen til at finde det rigtige publikum, indhold, tid og sted for dine markedsføringskampagner.

Den vil også hjælpe dig med at finde det rigtige budskab. Hvis AI kan lære af millioner af budskaber, der har været succesfulde i andre brancher eller sammenhænge, kan den lære at skabe effektive reklametekster til din.

Endelig vil AI hjælpe dig med at finde den rigtige pris for din annoncekampagne ved at analysere data om, hvad der virker bedst for lignende produkter eller tjenester.

Stemmesøgning/stemmestyringsassistenter

Stemmesøgning er den næste store ting.

Der er ingen tvivl om, at stemmeassistenter allerede er i brug i dag. Du har måske brugt en til at spørge din telefon om noget som: “Hvad er vejret i morgen?” eller “Hvor kan jeg få en burrito i nærheden?” eller endda noget så simpelt som at spørge om vej på vej hjem fra arbejde. Der er også mange andre anvendelsesmuligheder for stemmeassistenter – du kan f.eks. indstille et vækkeur ved hjælp af Alexa (Amazon) eller Google Assistant (Google). Men hvad betyder alt dette for fremtidens markedsføring?

Stemmeassistenter vil blive bedre til at lytte og forstå menneskelig tale. Jo mere de forstår os og vores ønsker, jo mere vil de være i stand til at give relevante oplysninger baseret på disse behov. Vi vil se teknologi som denne blive udbredt på tværs af flere brancher, da det bliver lettere at bygge en enhed, der kan forstå kommandoer i naturligt sprog, end slet ikke at have en sådan tilgængelig!

Dynamisk kreativ optimering

I 2023 vil AI blive din kreative direktør for alle digitale kampagner.

AI kan optimere kreative produkter i realtid for at maksimere ydeevnen på baggrund af data og brugeradfærd. Hvis du f.eks. kører en kampagne, der er rettet mod personer, der har besøgt dit websted før, kan AI optimere indholdet på landingssiden, så det matcher det, der allerede er blevet set. Hvis brugeren besøger en anden side på dit websted (eller endda et andet websted), bliver brandoplevelsen forfinet i overensstemmelse hermed.

Hvis brugerne ikke interagerer med de annoncer, de ser på deres telefoner, mens de er hjemme, men klikker på dem oftere, når de er på arbejde eller på rejse, vil AI foretage justeringer, så brugerne ser annoncer, der har større sandsynlighed for at give genklang hos dem på de tidspunkter, hvor de er mere tilbøjelige til at klikke sig igennem og konvertere til kunder. Lokaliseringsbaseret retargeting giver marketingfolk mulighed for at målrette forbrugerne på baggrund af, hvor de befinder sig på et hvilket som helst tidspunkt i deres hverdag; denne type dynamisk annoncering forventes af mange eksperter på området som en af de bedste anvendelser af maskinlæringsteknologi i dag.”

Annoncørens assistent (en meget avanceret chatbot)

Forestil dig en assistent, der kan hjælpe dig med at oprette bedre annoncer. Den stiller spørgsmål, lærer af svarene og skaber derefter nye annoncer for dig baseret på det, den har lært.

Annoncørassistenten gør alt dette med en simpel chatbot-grænseflade, hvilket betyder, at alle kan bruge den – ikke kun avancerede brugere med viden om kodning.

Forestil dig nu, hvor meget tid du vil spare ved at have et værktøj som dette, der tager sig af tekstforfatning, billedoprettelse og målretning for dig!

AI vil gøre det nemmere at finde de rigtige ord, billeder og handlinger for at gøre digital reklame mere effektiv

AI vil gøre det lettere at finde de rigtige ord, billeder og handlinger for at gøre digital reklame mere effektiv.

Digital markedsføring har været under forandring i lang tid nu, og AI vil fortsætte denne tendens. I 2023 vil AI hjælpe dig med at finde de rigtige ord, billeder og handlinger, så digital reklame bliver mere effektiv.

Hos Green.Click er vi ikke bange for AI. Et godt eksempel er denne artikel. Jeg er ikke ekspert i AI. Jeg bad Copy.ai om at skrive en artikel på dansk om “blog about how AI is going to change marketing in 2023”. Den har du lige læst. Billedet er generet af Dall-E. Det vil sige, at en artikel med tekst og billede, som havde taget mig det meste af en dag, kunne laves på 20 minutter. AI er her – og det virker!

MEN det er stadig vigtigt at have rigtige mennesker inde over. Man kan rigtig meget med AI og content produktion, og i mange tilfælde giver det rigtig god mening at benytte som et supplement – ikke mindst når man har store mængder af indhold, der skal implementeres. Men strategien, brandingen, tone of voice og udviklingen af den stærke linje, der skal lægges for brandet, kræver (endnu) menneskelige egenskaber.

Vi ser det ikke som en trussel, men som en spændende ny teknologi vi skal kunne beherske. Det er et supplement – og vi skal faktatjekke og kvalitetssikre og kan i endnu højere grad bruge vores tid og kræfter på at være kreative og udvikle dét, der ikke kan autogenereres.

Har du brug for hjælp til udvikling af content med AI?

Hvis du har brug for hjælp til udvikling af content med AI, står vi hellere end gerne til rådighed for sparring og vejledning. Skriv dig op her og bliv kontaktet.

Bliv kontaktet

Flere blogindlæg

Vi har allerede samlet og delt en masse viden: