Online betalingsløsninger – Sådan kommer du i gang

Indlæg skrevet af:

Green.Click

Når du har besluttet dig for at åbne en webshop og er kommet frem til, hvilken webshop-platform du vil bruge (fx Magento, WooCommerce, PrestaShop m.fl.), skal du også vælge en betalingsløsning.

Uden en betalingsløsning, kan du ikke tage imod online betalinger – og det er der ikke meget webshop over. En online betalingsløsning kaldes også en betalingsgateway og er det system, hvor kunderne betaler igennem – altså selve betalingsvinduet i webshoppen. Det er webshoppens pendant til den fysiske kortterminal.

online-betalinger-saadan-kommer-du-i-gang

Kom godt i gang med online betalinger

For at få en betalingsløsning/betalingsgateway i din webshop, skal du have en aftale med en betalingsleverandør. En betalingsleverandør står for:

  • Betalingsvinduet, hvor dine kunder kan betale
  • Administrationsmodulet, hvor du kan håndtere betalinger, fx ved returnering
  • At sende kundens betalingsinformationer til indløseren

Når du skal vælge betalingsleverandør, skal du også tage stilling til, hvilke betalingsformer, du vil tilbyde i din webshop. Hvordan skal dine kunder kunne betale dig? Det kan fx være med betalingskort, betalings-apps, faktura m.m.

I DIBS (som er en betalingsleverandør) har vi lavet en guide til online betalinger, der bl.a. forklarer fordele og ulemper ved de forskellige betalingsformer. Her kan du blive klogere på, hvilken betalingsløsning der passer til din webshop.

Læs guiden til online betaling her og få en grundig introduktion til indløsere og betaling på nettet.

Udover en betalingsleverandør, skal du ofte også have en aftale med en indløser. En indløser er en finansiel partner, der overfører betalingerne til din bankkonto. Hvis du fx vil have DIBS som betalingsleverandør, skal din webshop godkendes af den indløser som DIBS oftest bruger; Nets.

 

 

Det er faktisk meget nemt at få en betalingsløsning

Puha, nu lyder det måske helt besværligt med godkendelser og aftaler, men det er faktisk meget nemt. Når du kontakter din betalingsleverandør, fx DIBS, kan de sende dig et link til en online ansøgning til en indløser (Nets) og så kan du have en samlet betalingsløsning inden for en uges tid.

Skal det være endnu nemmere?

Hos DIBS behøver du faktisk ikke at indgå to aftaler med henholdsvis betalingsleverandør og indløser, da vi med vores betalingsløsning Easy, både er betalingsleverandør og indløser. Så behøver du kun at lave én aftale med DIBS og kan tage imod online betalinger i løbet af et par dage. (Rekorden er 4 timer… men så hurtigt tør jeg ikke at love, at det går hver gang).

Kribler det i fingrene for at komme i gang med online betalinger i en fart? Så kan du komme i gang med DIBS Easy her.

 

 

Flere blogindlæg

Vi har allerede samlet og delt en masse viden: