Sådan undgår du, at organisk content bliver en tidsrøver

Indlæg skrevet af:

Green.Click

Det kan hurtigt blive en tidsrøver i hverdagen at producere og poste lækkert indhold på de sociale medier. Men der er heldigvis råd at hente.

Det handler først og fremmest om at gå strategisk til værks, og forstå hvilken type indhold, der giver bedst værdi for lige præcis dit brand, inden du går i gang med at skabe content til dine sociale medier.

Undgå at organisk content bliver en tidsrøver

Hvad er organisk content?

Organisk content på sociale medier er alt det indhold, du poster på dine sider, som hverken er sponsoreret eller på anden måde betalt for at blive vist.

En organisk tilstedeværelse er med til at understøtte dit brand. Det spiller en rolle, når en ny kunde skal vurdere din troværdighed, inden et eventuelt køb af dine produkter eller services. 

Det lille “men”

Men vi ved om nogen, at det kan være en ressourcekrævende process at skabe og poste kvalitetsindhold på sociale medier. Og er man ikke konsekvent, spænder det ben for algoritmerne på sociale medier, der netop efterspørger kadence og kvalitet.

Det er nemlig ikke alene vigtigt at skabe indhold, dine følgere finder interessant og har lyst til at interagere med. Det er også vigtigt, at du poster kontinuerligt, så platformen belønner din indsats, samtidig med du fremstår mere troværdig over for potentielle kunder.

For når du først har valgt at være på en platform, er det vigtigt, at du faktisk er til stede. Ellers kan dit brand fremstå forældet og endda useriøst. Som tommelfingerregel er en ‘død’ social media-side nemlig værre end ingen social media-side.

Udnyt dine ressourcer

Derfor er det med at finde en metode, der virker. Vi samlet tre anbefalinger til dig, så du kan få mest muligt ud af din organiske indsats – uden at drukne i content produktion og dårlig samvittighed. 

  • Gå strategisk til værks

Start med at overveje, hvad kvalitetsindhold er for din virksomhed. Det kan nemlig være forskelligt fra virksomhed til virksomhed og fra branche til branche. Kig på dine tidligere opslag – hvad har performet godt, og hvordan har dine følgere interageret med de forskellige typer indhold. Brug denne viden, når du skaber indhold, så du fra start sikrer, at du får mest muligt ud af den tid, du bruger.

  • Skab evergreen indhold

Det kan være svært altid at genopfinde den dybe tallerken – det er vi helt enige i. Heldigvis er det sådan, at du til en vis grad kan genbruge det indhold, du skaber. Du skal blot sørge for at lave en vis portion indhold, der ikke er sæsonbetinget, men derimod evergreen. Det kunne eksempelvis være opslag om din virksomheds vision, services eller design-tankegang, som ikke ændrer sig betydeligt inden for det næste år.

Med evergreen indhold bruger vi 90-dages reglen. Efter 90 dage kan du genbruge indhold i den udstrækning, at det stadig er relevant for dine følgere. Der vil nemlig være gået tilpas med tid, til at indholdet virker nyt, og samtidig kan der være kommet nye følgere til. Så husk, at der også kan serveres i den dybe tallerken flere gange, når du først har opfundet den.

  • Automatisér

Når du har skabt alt dit content, kan det være en fordel at automatisere postingen. På den måde slipper du for hver gang manuelt at skulle ind på de enkelte platforme og sætte opslag op og poste dem på de rigtige tidspunkter. Her findes der en del forskellige posting-værktøjer, blandt andet Facebooks egen planlægger i Meta Business Suite. 

 

Har du brug for rådgivning?

Hvis du stadig synes, det kan være lidt overvældende at skabe fængende og relevant content til sociale medier. Så står vi hellere end gerne til rådighed for sparring og vejledning. Skriv dig op her og bliv kontaktet.

Bliv kontaktet

Flere blogindlæg

Vi har allerede samlet og delt en masse viden: