Hvad er Black Hat SEO?

Black Hat SEO dækker over, at man kan tage smutveje for at “snyde” sig til bedre placeringer i søgemaskinerne hurtigt. Det omfatter blandt andet linkbuilding, spam content, cloaking, keyword stuffing og tyveri af content som alt sammen er metoder, der går imod Googles retningslinjer.

Hvad kan Black Hat SEO? 

Når du arbejder med søgemaskineoptimering (SEO), vil du formentlig opdage betegnelsen Black Hat SEO (som alternativ til white hat SEO).  

 • Følger ikke Googles regler og kan straffes med penalties
 • Her-og-nu-løsninger
 • Cloaking
 • Keyword stuffing
 • Brug af linkkataloger
 • Skjult tekst

Black Hat SEO kan få dit website til at rangere bedre på Google ved at tage smutveje i optimeringen og dermed ikke gennem best practice-udførelser. Men hvis dette bliver opdaget, kan det medføre penalties (en straf) fra Google, og i værste tilfælde bliver man helt fjernet fra Googles indeks. 

Disse penalties involverer ofte, at man falder flere hundrede pladser i SERP (Search Engine Results Page, som er betegnelsen for den side, hvor Google viser sine søgeresultater). Det er selvfølgelig noget Google er meget på udkig efter. Vi fraråder derfor alt brug af Black Hat SEO, og det er bestemt ikke noget man skal stile efter, da vi ligeledes er overbevist om, at korrekt udført søgemaskineoptimering giver dig de bedste resultater og er en meget mere bæredygtig løsning i sidste ende!

 

Derfor er Black Hat SEO ikke den rette måde at søgemaskineoptimere

Fordelen ved Black Hat er, at det er en hurtig vej til tops i de generiske søgeresultater på f.eks. Google, da man giver et falsk billede af indholdet på et website. Man opnår af den grund også hurtigere resultater ved den metode end ved almindelig White Hat (som er den “ordentlige” måde at lave SEO på) – der er bare stor risiko for at blive straffet for det. Dette er selvfølgelig én af ulemperne ved at benytte sig af Black Hat. Andre ulemper og konsekvenser heraf er, at det kan ødelægge din forretning og fjerne din troværdighed, da der ofte kan være spam content og links involveret.

Eksempler på White Hat:

 • Følger Googles regler
 • Fremtidssikret løsning
 • Hastighedsoptimering
 • Titles/metabeskrivelser og content
 • Oprydning i kode
 • Schema mark up
 • Korrekt opsætning af redirect, robots.txt, sitemap mm.
 • Redaktionelle og relevante links

Mange gør i den sammenhæng brug af cloaking, hvilket er en teknik, der gør, at der vises ét resultat til de almindelige brugere, men et andet til søgemaskinens crawlere (som er en robot, der bruges til automatisk at scanne websites), hvorfor de gennem cloaking forsøger at skjule deres Black Hat SEO. 

 

Hvordan bruger man Black Hat SEO? 

Der er mange forskellige måder at benytte Black Hat SEO på. Man kan f.eks. bruge keyword stuffing, hvor man fylder sin side med keywords for at rangere på flere søgeord, end hvad man har indhold til. Man kan også spamme de samme søgeord utallige gange. Du fylder altså din side med en masse keywords, som du forsøger at skjule for brugeren, hvilket bl.a. kan gøres ved brug af en lille skriftstørrelse eller ved at omfarve teksten som baggrunden, men hvor Google stadig kan se dem. Det er dog efterhånden en “gammel” metode, som Google efterhånden nemt kan gennemskue.

Man kan desuden købe en masse links og dermed opnå troværdighed, da links virker som troværdighed i Googles optik. 

Der er som sådan ikke noget problem med Linkbuilding, hvis de links, du bruger er af høj kvalitet og relevant i forhold til dit indhold. Problemet opstår, når man eksempelvis benytter sig af links via PBN (private blog network), hvilket er køb af links til sider, som ikke er egentlige sider, men blot sider der er oprettet med henblik på linkbuilding. Det går dog imod Googles retningslinjer og er derfor rigtig risikabelt og ikke noget vi anbefaler.

 

Gå til marketing leksikon