Hvad er Instagram Shopping?

Instagram Shopping er en måde, hvorpå du kan tagge dine produkter i dine instagramopslag. Dette er med til at give folk hurtigere adgang til de produkter, som de finder interesse i, og derved kan du sende dem direkte fra dit instagramopslag ind på det pågældende produkt på din webshop.

Det har førhen været en stor udfordring for brugeren at finde frem til de produkter, som de ser på platformen og finder interessante. Forestil dig, at du ser et opslag fra et brand med lige det ur, som du gerne vil have. Men virksomheden har ikke skrevet mærket eller modellen på uret i deres opslag. Det giver dig den udfordring, at du ikke umiddelbart kan finde frem til produktet igen uden en dybere googlesøgning.

Det er der heldigvis kommet en løsning på – kaldet Instagram Shopping. Instagram Shopping sørger for, at du kan tagge dine produkter i opslaget.

 

Tager vi eksemplet med uret igen, så kan du i praksis lave et internt link til produktet, hvorpå brugeren kan trykke på produktet og få yderligere information i form af navn, pris, model og et direkte link ind til produktet på Instagram og videre på din webshop.

Kan alle benytte Instagram Shopping? 

For at benytte Instagram Shopping er der en række kriterier, som skal være opfyldt. Du skal have en instagramkonto, som er oprettet som en virksomhedsprofil.

Du kan omdanne din konto til en virksomhedsprofil via følgende trin:

  1. Gå ind på din instagramprofil
  2. Tryk på prikkerne i højre hjørne
  3. Skift til virksomhedsprofil

Efter du har konverteret til Instagram Business Profil, skal du ind i jeres Facebook Business Manager (https://business.facebook.com) og uploade jeres produktkatalog. Når du har oprettet produktkataloget, skal du herefter sammenkoble Instagramprofilen med kataloget.

Når du har konverteret din instagramprofil til en virksomhedsprofil får du ydermere adgang til en række analyseværktøjer, som kan være med til at aflæse dine data på en ny og smartere måde.

Læs mere om opsætning af Instagram shopping.

Hvordan virker Instagram Shopping? 

Når Facebook har godkendt din Instagramprofil til Instagram Shopping, kan du nu tagge dine produkter direkte i dine opslag, på samme måde som du normalt tagger personer. Det vil sige, når du har lavet dit opslag, kan du trykke “tag produkter” og derefter søge efter det produkt, som du har vist på dit opslag.

Instagram kan være med til at styrke dit salg og din online tilstedeværelse ved at give brugeren hurtigere adgang til dine produkter.

Kan man betale direkte igennem appen? 

Som det ser ud lige nu, kan brugeren ikke betale direkte igennem Instagram-appen i Danmark. Men det er allerede en mulighed i USA og andre områder. Herved kan vi være sikre på, at det også kommer til Danmark.

Der er allerede flere indikationer på dette, da der er kommet et nyt felt i Facebook Business Manager som indeholder “commerce manager”, som er det system du skal bruge for at håndtere betalinger direkte gennem din instagramprofil.

Er du interesseret i andre online marketing udtryk, så gå videre til vores leksikon her.

Gå til marketing leksikon

Har du brug for hjælp til Instagram Shopping?

Udfyld formularen og bliv kontaktet.

Bliv kontaktet