Hvad er et Insight Tag?

Insight Tag er LinkedIns sporingsenhed, der implementeres på dit website.

Det er nødvendigt, hvis du eksempelvis vil benytte dig af retargeting kampagner, samt til konverteringssporing på websitet. Tagget indsættes på et website og sender data til LinkedIns Campaign Manager.

Dette kan sammenlignes med Googles sporingskoder eller Facebooks Pixel.

Insight Tag kan spore aktivitet på din hjemmeside i form af konverteringer. Dette er naturligvis en vigtig del af din LinkedIn annoncering, da det er en måde at måle sin succes og ROI på. Har du eksempelvis et mål om at opnå 23 bookede møder, kan du spore på dette via Insight tagget. Derudover indsamler det data om dine besøgende, som kan ses i demografirapporterne.

Hvorfor Insight Tag?

Insight Tag er relevant til at følge med i, om du når dine mål via din annoncering, samt til at skabe et overblik over din målgruppe og hvordan den interagerer med dit website. Derudover er retargeting altid en enorm vigtig funktion at have med i annonceringen. Det gode ved remarketing på LinkedIn er, at du også kan nå ud til personer, som har besøgt din side via andre kanaler.

Hvor og hvordan bruger du Insight Tag?

Du opretter dit websites Insight Tag gennem LinkedIn’s Campaign Manager.

Tagget skal indsættes på dit website. Når tagget er implementeret, kan dataen ligeledes ses i din Campaign Manager på LinkedIn.

Under “Konto Ressourcer” finder du Insight Tag.

Her har du tre muligheder for implementering:

  1. “Jeg installerer selv mit Insight Tag”
    Hele scriptet vises og kan kopieres direkte ind i websitets kildetekst.
  2. “Jeg sender tagget til en udvikler”
    Du får tilsendt scriptet med vejledning til implementering.
  3. “Jeg anvender en tagadministrator”
    Her får du blot vist dit partner ID. Dette kan indsættes via forskellige integrationer som f.eks. er at finde i Google Tag Manager.

Hvad er fordele og ulemper ved Insight Tag?

 

En af fordelene ved Insight Tag er, at du kan få overblik over, om brugerne udfører dine ønskede handlinger.

Du får bedre indsigt i dine målgrupper via Website demographics. Du kan eksempelvis se, hvilke virksomheder der ser dine annoncer, og hvilke virksomheder der besøger din side. Denne data er helt unik for LinkedIn, modsat eksempelvis Facebook Pixel. Derudover kan du se, hvilke stillinger de besidder, hvor gamle de er, hvor mange ansatte der er i deres virksomhed og hvad deres rangering i virksomheden er.

En ulempe ved Insight Tag er, at det er endnu en rapporteringform, hvis du allerede sporer via Google og Facebook. Så det kræver lidt overblik, at holde styr på de forskellige rapporter.

Er du interesseret i andre online marketing udtryk, så gå videre til vores leksikon her.

Gå til Marketing Leksikon

Har du brug for hjælp til LinkedIn Insight Tag?

Udfyld formularen og bliv kontaktet.

Bliv kontaktet