Hvad er ALT-tekst?

ALT tekst (også kendt som ALT tags) står for “alternative text”. De kendetegnes som de beskrivelser af et billedes indhold, du tildeler dine billedfiler på dit website. Alt tekster kan forbedre SEO, samt tilgængeligheden for personer med visuelle handicap på dit website.

Navngive billeder – hvorfor?

Ved at bruge ALT tags (tekst) på dine billeder hjælper du Google med at forstå, hvad der er på dine billeder. Søgemaskinerne læser endnu ikke helt, hvad der er på billeder, og derfor er det vigtigt, at de kan læse sig frem til det.

Det hjælper også din hjemmesides styrke ift. søgninger og deraf SEO. Ved at navngive dine billeder og bruge de rigtige søgeord i dine ALT tags, hjælper du derved din hjemmeside ved at komme frem på eksempelvis Google – det er ikke altafgørende ligesom eksempelvis søgemaskineoptimering af dine tekster, men det hjælper på sidens samlede score.

Navngiv billeder efter indhold

Hvis du har fået taget en masse lækre billeder til at give et godt visuelt indtryk af din hjemmeside, så er det ærgerligt ikke at få dem vist frem.

plankebord-eg-jpgimg_2412-jpg

Har du eksempelvis en webshop, der sælger flotte plankeborde, og du har fået taget nogle skarpe billeder – så vil det ikke give meget mening at sætte billedet ind på siden, hvor det er navngivet “img_2412.jpg” – men i stedet navngive billedet til “plankebord-eg.jpg”. Dernæst skal du sørge for at dit primære søgeord i dit ALT tag eksempelvis ville være “Lækkert plankebord i eg”, da dine chancer for at blive fundet på Google bliver langt større, hvilket resulterer i mere trafik til din hjemmeside.

Sådan læser søgemaskinerne dine billeder

Når et billede uploades og indsættes på en hjemmeside, har søgemaskinerne, som tidligere nævnt, ikke en chance for at vide, hvad der er på selve billedet, hvis du ikke bruger ALT tags.

Som udgangspunkt læses billedet som:

<img src=”plankebord-eg.jpg”>

Set med et SEO-perspektiv er ALT tag bestemt det vigtigste, da det som nævnt er her, hvor søgemaskinerne har muligheden for at læse, hvad der er på billedet. Når du tilføjer ALT tags, kommer koden til at se væsentlig anderledes ud:

<img src=”plankebord-eg.jpg” alt=”Lækkert plankebord i eg”>

Er du interesseret i andre online marketing udtryk, så gå videre til vores leksikon her.

Gå til marketing leksikon

Har du brug for hjælp til dine ALT-tekster?

Udfyld formularen og bliv kontaktet.

Bliv kontaktet