Hvad er en ankertekst?

Ankertekster er den del af teksten, der optræder på en hjemmeside som et link. Selve linkteksten er ofte kendetegnet ved at være understreget og markeret med blå skrift. Et eksempel kan være: “Klik her for at læse mere om SEO.”

Hvad gør en ankertekst?

Når der klikkes på linket i en ankertekst, også kaldet en ankertekst, sendes du videre til enten en ny hjemmeside eller en underside på det nuværende website. Du bør derfor overveje, hvordan ankerteksten og den hjemmeside, brugeren sendes til, matcher hinanden med hhv. budskab og indhold. 

Den hjemmeside, du linker til i din ankertekst, kaldes for en landingpage eller landingside. Her kan du overveje hvilke hjemmesider, du gerne vil give værdi, via din ankertekst. Google vil nemlig generelt vurdere hjemmesider, der linkes til fra andre sider, som bedre.

 

Hvordan skriver jeg en ankertekst?

Når du skal skrive din ankertekst, er der forskellige ting, du kan overveje. Vi oplister herunder tre huskeregler, du med fordel kan benytte, når du skriver din ankertekst:

  • Husk søgeordet: Vil du skrive en søgemaskinevenlig ankertekst, bør du inkludere et søgeord i din ankertekst.

  • Variér dine ankertekster: Den klassiske ankertekst er et link på “Klik her”, men når din ankertekst udgøres af et søgeord, bør du variere selve ankerteksten, så den ikke fremstår autogenereret. Et eksempel er, at ankerteksten i denne tekst linker på ordet “SEO”, men skulle vi inkludere noget variation, kunne vi have skrevet “Klik her for at læse mere om SEO inden for markedsføring.” 
  • Vær opmærksom på gode søgeord: De søgeord, du bør inkludere i din ankertekst, er ikke sat i sten. De beror i høj grad på hvilke ord, du analyserer dig frem til, at dine kunder vil søge på. 

 

En god ankertekst stemmer som regel godt overens med både hele tekstens indhold og opsætning samt landingsidens indhold. 

Er du interesseret i andre online marketing udtryk, så gå videre til vores leksikon her.

Gå til Marketing Leksikon

Har du brug for hjælp til dine ankertekster?

Udfyld formularen og bliv kontaktet.

Bliv kontaktet