Hvad er de bedste SEO-værktøjer i 2023?

Når det kommer til Search Engine Optimization (SEO) så kan det være en jungle at finde rundt i de mange muligheder, der er på markedet af værktøjer og hjælperedskaber. Nedenfor har vi listet en række værktøjer, der kan hjælpe med at forbedre din SEO-strategi. Her er nogle af de bedste SEO-værktøjer, der er tilgængelige i Danmark set fra vores synspunkt:

Google Search Console

Google Search Console er et gratis værktøj, der hjælper dig med at overvåge og forbedre din sides synlighed i Google søgeresultater. Med Search Console kan du se, hvordan din side rangerer i søgeresultaterne, identificere eventuelle tekniske problemer og få vigtige oplysninger om, hvordan Google ser din side. Det kan ligeledes bruges til at få et overblik over “døde sider” som melder fejl, det kan eksempelvis være 404-fejl eller 5xx-fejl.

Man kan eksempelvis også “Disavow links” i Google Search Console, som betyder at man afviser URL’erne fra de (eventuelt) tvivlsomme sider eller domæner, der linker til dit website.

Ahrefs

Ahrefs er en populær søgemaskineoptimeringsværktøjssuite, der giver brugerne mulighed for at analysere og optimere deres websites for at forbedre deres søgemaskineoptimering (SEO) og øge deres online synlighed.

Værktøjet omfatter en række funktioner, herunder backlink-analyse, søgeordsanalyse, konkurrentanalyse, rank tracking og mere. Med Ahrefs kan brugere analysere deres egen og deres konkurrenters websites for at identificere styrker og svagheder i deres SEO-strategier og tage nødvendige skridt for at forbedre deres online synlighed og rangering i søgemaskinerne.

Systemet er inddelt i Dashboard, Site Explorer, Keywords Explorer, Site Audit, Rank Tracker, Content Explorer m.fl.

Ahrefs er også et af de værktøjer, der bruges oftest som SEO-værktøj hos Green.Click, og vi kan derfor også kun varmt anbefale brugen af Ahrefs.

Accuranker

AccuRanker er en cloud-baseret SEO-platform, der fokuserer på nøjagtig og pålidelig sporing af søgeord rangering og trafik. Platformen er designet til at hjælpe virksomheder med at overvåge og forbedre deres søgeordplaceringer på tværs af forskellige søgemaskiner og lokationer. AccuRanker er kendt for sin høje nøjagtighed og real-time data, som gør det nemt for brugerne at følge deres fremgang og træffe beslutninger omkring deres SEO-strategi.

Med sin intuitive brugergrænseflade og avancerede rapportering, er AccuRanker en pålidelig partner for virksomheder, der ønsker at forbedre deres online tilstedeværelse og øge trafikken til deres hjemmesider.

Accuranker er et værktøjer vi bruger i vores hverdag her hos Green.Click og har også inkorporeret det i vores eget rapporteringssystem. Værktøjet er meget overskueligt og brugervenligt, og så er det stiftet i Danmark og er derfor også et af de værktøjer der fungere rigtig godt i Danmark ift. dataindsamling, hvor andre større værktøjer, ikke har så stor prioritering ift. det danske marked.

LinkResearchTools

LinkResearchTools er en kraftfuld platform inden for linkanalyse og linkbuilding, der hjælper virksomheder med at forbedre deres søgeplaceringer og øge trafikken til deres hjemmesider. Platformen tilbyder en række avancerede værktøjer, herunder backlink analyse, konkurrentanalyse, link-detox og linkbuilding.

LinkResearchTools bruger avancerede algoritmer og datakilder til at give brugere dybdegående indsigt i deres links og hjælpe dem med at identificere potentielle problemer eller muligheder for forbedringer. Med sit fokus på kvalitet og sikkerhed, er LinkResearchTools en pålidelig partner for virksomheder, der ønsker at forbedre deres linkprofil og øge deres synlighed online.

LinkResearchTools er i vores optik det ultimative værktøj til analysering af backlinks, så ønsker du det mest retvisende og dybdegående indblik i dine backlinks, så er LinkResearchTools de helt rette værktøj.

Screaming Frog

Screaming Frog er et populært SEO-værktøj, der bruges til at scanne hjemmesider og identificere tekniske fejl, SEO-problemer og andre mulige forbedringer. Værktøjet kan hjælpe med at finde broken links, manglende meta-tags, duplikeret indhold, 404 fejl og meget mere.

Screaming Frog har et omfattende sæt funktioner og muligheder, som giver brugerne mulighed for at få en dybdegående indsigt i deres hjemmesides tekniske SEO-tilstand. Med dets intuitive brugergrænseflade og rapporteringsfunktioner er Screaming Frog en populær og pålidelig løsning for virksomheder og marketingprofessionelle, der ønsker at optimere deres hjemmesider til søgemaskiner.

Screaming Frog kan både bruges som gratis værktøj, som dog har nogle begrænsninger, hvor du så kan købe en licens så du får fuld adgang til systemet. Værktøjet er et af de mest populære værktøjer på markedet, og har været det i en lang årrække.

Vores SEO-specialister hos Green.Click bruger også værktøjet hver eneste dag i deres arbejde, og vi kan derfor kun varmt anbefale Screaming Frog som SEO-værktøj!

SEMrush

SEMrush er et betalt SEO-værktøj, der tilbyder en lang række funktioner til søgeordsanalyse, konkurrenceanalyse, linkbuilding og mere. Med SEMrush kan du få indsigt i, hvordan dine konkurrenter rangerer i søgemaskinerne, finde nye søgeordsmuligheder og overvåge dine backlinks.

Yoast SEO

Yoast SEO er et plugin til WordPress, der hjælper dig med at optimere din side til søgemaskinerne. Med Yoast SEO kan du optimere dine titler og meta beskrivelser, oprette XML-sitemaps og få advarsler, hvis der er problemer med din sideoptimering.

SearchMetrics

SearchMetrics er et de større værktøjer inden for SEO og content marketing, der tilbyder en omfattende pakke af værktøjer til at optimere og måle effektiviteten af SEO- og contentarbejde.

Platformen anvender avanceret teknologi til at give indsigt og anbefalinger til at forbedre søge placeringer, synlighed og trafik. SearchMetrics er dog også et af de dyreste værktøjer på listen, så hvis du ønsker at gøre brug af SearchMetrics, så er det fordi det skal være et værktøj du virkelig ønsker at benytte dig af i dit daglige arbejde. Hvis du gør det, så er det tilgengæld også et af bedste værktøjer der er på markedet.

Andre SEO værktøjer

Udover de ovennævnte værktøjer kan der nævnes værktøjer som: Majestic, Morningscore, Moz Pro og mange flere, som ikke nødvendig skal starte med M… 😉

Uanset hvilket værktøj du vælger, kan de alle hjælpe med at give indblik og oversigt over, hvordan din sides synlighed er i søgemaskinerne. De fleste af værktøjerne kan også hjælpe med at give tips til, hvordan du kan forbedre din synlighed i de organiske resultater.

Kunne du tænke dig at høre mere omkring SEO eller mere specifikt omkring SEO værktøjer? Så tøv endelig ikke med at kontakte os hos Green.Click. Vi har et team af specialister, der sidder klar, og som har prøvet alle værktøjerne af i praksis.

Er du interesseret i andre online marketing udtryk, så gå videre til vores leksikon her.

Gå til Marketing Leksikon

Har du brug for vejledning om SEO værktøjer?

Udfyld formularen og bliv kontaktet.

Bliv kontaktet