15 fremragende annoncer – og hvorfor de virker

Indlæg skrevet af:

Celine Nygaard

Designer & Content Specialist

En vellykket annonce kan være afgørende for at tiltrække kunder og skabe opmærksomhed om din virksomhed. Når det kommer til digitale annoncer, er der mange platforme at vælge imellem. Google Displaynetværket, Meta og LinkedIn er blot nogle af de kanaler, hvor du kan annoncere.

Men hvad gør en annonce god? Det er der mange – både tekniske og strategiske svar på. I dette blogindlæg kigger vi nærmere på, hvad der virker visuelt. Hvordan grafiske virkemidler i samspil med effektive budskaber rammer målgruppen. 

Du bliver præsenteret for 15 eksempler på annoncer, der fungerer godt. Ved at analysere, hvorfor de virker, og hvilke strategier der ligger bag, kan vi forhåbentlig give dig inspiration og værdifulde tips, som du kan bruge i din egen markedsføring.

15 fremragende annoncer teaser

#1: Tal til følelserne

Emotionel appel: Kærlighed til vores dyrevenner 🦜

1080×1920: Instagram Story Ad

Denne annonce udnytter flere visuelle elementer, der er gode til at fange opmærksomhed. Herunder dyr, bevægelse og farver.

Dyr, især dyreansigter, taler til vores følelser. Det gør det, fordi vi allerede fra en tidlig alder lærer at have medfølelse og interesse for dyr. Derfor kan dyr i en annonce få os til at stoppe op og vække vores interesse for at lære mere om produktet.

Dernæst er der bevægelse. Bevægelse i en annonce tiltrækker opmærksomhed, skaber visuel interesse og engagerer seeren på en mere levende måde. Dette betyder ofte højere klikrate, visningstider og delinger sammenlignet med statiske annoncer.

Og så er der farverne. Kontrasten mellem baggrunden og teksten skaber både blikfang, men forbedrer også læsbarheden og tydeligheden af budskabet. Det er dog vigtigt at bruge kontraster på en måde, der er harmonisk og passende for det pågældende budskab og målgruppen. 

Til sidst har vi et stærkt budskab, der også i høj grad appellerer til følelserne. Med budskabet “Vi holder det inde, som du holder af” viser afsenderen, at de forstår målgruppens motivation, og dermed styrkes tilliden mellem målgruppe og afsender.

Mr.-Beefy

#2: Væk sanserne

Annoncen, der får dit mundvand til at løbe 👅

1080×1080: Facebook Feed Ad

Denne annonce står i stor kontrast til ovenstående annonce. Den er statisk, simpel og har et enkelt budskab. Men det virker!

Det gør den, fordi der er fokus på produktet. Ved at holde annoncen minimalistisk og koncentrere sig om selve pizzaen, får man fokus på produktet og dets fristende egenskaber.

Billedet af pizzaen er tiltalende og vil i mange tilfælde vække seerens appetit, og dermed skabe en umiddelbar følelse af lyst og lækkersult, hvilket gør det mere sandsynligt, at seeren vil engagere sig i annoncen.

Annoncen har desuden et kort og enkelt budskab, der henvender sig direkte til målgruppen – ham eller hende, der elsker en god, saftig kød-pizza. 

Det sparer også seerens tid og fanger deres opmærksomhed, uden at kræve for meget af deres engagement. Hvilket kan virke som et friskt pust i mængden af annoncer.

#3: Brug humor

Må man være sjov på LinkedIn? 👀

1200×627: LinkedIn Single Image Ad

LinkedIn er ofte forbundet med mere formelle og professionelle indlæg og annoncer. 

Her er der lavet en annonce, der med humor giver et smil på læben. Fordelen ved at bruge humor på særligt LinkedIn er, at du kan skille dig ud og tiltrække opmærksomhed blandt de mere traditionelle og seriøse opslag. 

Ved at bruge humor kan du desuden vise en mere menneskelig og legende side af din virksomhed. Det hjælper med at skabe en dybere forbindelse med dit publikum og styrker dit brand som værende venligt, sjovt og imødekommende.

Det er dog vigtigt at bruge humor med måde, så det passer til LinkedIn’s professionelle kontekst. Vær opmærksom på din målgruppe og formålet med dit indlæg for at sikre, at humoren er passende og i overensstemmelse med dine virksomhedsværdier.

#4: Tal ind i noget velkendt

Kridt danseskoene eller find dine svedigste Buffalos frem 🪩

300×600: Google Display Half Page Ad

Hvis der er noget, Vi Elsker formår at tale ind i, så er det nostalgi. Og hvis der er noget, der kan fremkalde følelser, så er det at mindes og relatere til noget, man husker fra fortiden.

Her er hele nostalgi-følelsen og temaet for festen gennemgående i annoncens udtryk, og det er nøglefaktoren i, at der vækkes interesse hos målgruppen, ligesom de forventninger der skabes, driver seeren til at købe billetter.

Ved at fremhæve de forskellige byer hvor festen foregår, øger annoncen desuden dens tilgængelighed. Dette bidrager til at vække yderligere interesse for eventet.

Desuden tilskynder annoncen målgruppen til at handle gennem en tydelig CTA, der opfordrer til køb. Generelt anbefaler vi altid, at der anvendes tydelige knapper som CTA’er på Google Display Ads. Her er der nemlig ikke tilknyttet hverken tekst eller knapper til annoncen, som vi kender fra Meta eller LinkedIn.

Generelt for denne annonce er seeren ikke i tvivl om hverken afsenderen eller budskabet, og det er særligt dét, den vinder på.

#5: Kommuniker til målgruppen

Alle fortjener god lyd 🎶

1080×1350: Instagram Feed Ad

Denne annonce for Lydportalen virker af flere årsager. Den har et tydeligt budskab i toppen, der i kontrast til baggrunden gør den letlæselig og iøjnefaldende. Og den kommunikerer klart og direkte produktets formål.

Herefter følger teksten “Hifi-produkter til den moderne lydentusiast”, der målretter annoncen til en specifik målgruppe og skaber relevans. Den klare og enkle udformning gør desuden budskabet letforståeligt.

Miljøbilledet kontekstualiserer produktets anvendelse, samtidig med at det vises i et stilfuldt miljø, der harmonerer med budskabet. Dermed forstærkes troværdigheden af annoncen – og tilliden til afsenderen.

#6: Brug højtiderne

Hvad er bedre end chokolade på Valentines day? 💗

1200×628: Facebook Feed Ad

Budskabet “Make someone feel special” er kort, præcist og appellerer direkte til seerens følelser. Det opfordrer til at gøre noget ekstraordinært for en, man elsker eller holder af.

Den lyserøde baggrund og roserne i grafikken skaber en romantisk og sentimental stemning, og chokoladen, der er formet som et hjerte, symboliserer kærlighed og romantik. Så selvom annoncen ikke nævner Valentinsdag, er temaet meget tydeligt. 

Samlet set appellerer annoncen altså ved at kombinere et klart og følelsesladet budskab med visuel symbolik, seeren forbinder med romantik og Valentinsdag. 

På den måde associeres følelsen af et særligt øjeblik med dét at give en gave til en, man holder af. Det opmuntrer til handling.

Ingvald annonce

#7: Skab personlige budskaber – også til B2B

Dedikation til madlavning 🥘

580×400: Google Display Netboard Ad

Citatet “Hvert køkken er hjemsted for en kunstner på arbejde” taler til den personlige passion og dedikation inden for madlavning. Selvom B2B-kommunikation generelt har en mere professionel tilgang, kan et personligt budskab som her fange målgruppens opmærksomhed. Professionen som kok og restauratør er ofte forbundet med meget passion, og derfor vækker annoncen tillid, fordi den forstår modtageren.

Herefter leverer produktteksten en kort og præcis beskrivelse af produktets primære funktion. Ved at vise forskellige produktbilleder af de forskellige varianter af ovnen, demonstrerer annoncen desuden produktets alsidighed. Dermed tydeliggøres det, at produktet kan tilpasses til mange forskellige løsninger – til slagter, delikatesse eller a la carte køkkenet mv. 

Nederst har vi en CTA-knap, der står tydeligt frem, og som opfordrer til at man klikker for at få mere information om produktet. Dette skaber mulighed for yderligere interaktion og potentielle konverteringer. Igen: Vi anbefaler altid, at der bruges tydelige knapper som CTA’er på Google Display Ads.

Annonce Sommertilbud Danske Hoteller

#8: Brug billeder, din målgruppe identificerer sig med

Til dem, der elsker aktive dage på golfbanen 🏌️

1080×1920: Facebook Story Ad

Annoncen her henvender sig til en bestemt demografisk målgruppe, der har interesse for golf og hotelophold. 

Ved at placere parret på en golfbane skaber annoncen en direkte forbindelse mellem aktiviteten og det produkt, der annonceres for – hotelophold med golf. Dermed er seeren ikke i tvivl om annoncens indhold og budskab.

Derudover kan målgruppen både se og identificere sig selv som en del af billedet, hvilket gør det nemt for seeren at se sig selv tilbringe en aktiv og dejlig tid sammen med deres partner på golfbanen.

Kigger vi på teksten, er det tydeligt, at der er tale om et tilbud. Ved at bruge ordet “sommer” afgrænses tilbuddet til kun at gælde i en begrænset periode, hvilket kan opmuntre seeren til at købe, for ikke at gå glip af “den gode mulighed”.

#9: Vis dit produkt i brug

Dybdegående indsigt med SmartSurvey 🔍

1200×627: LinkedIn Single Image Ad

Her har vi en LinkedIn-annonce, der henvender sig til en bred vifte af virksomheder og organisationer, der har behov for at oprette og administrere undersøgelser, spørgeskemaer og formularer mv.

På annoncen er der et closeup billede af en person, der aktivt bruger app’en, hvilket kan tilføje en vis autenticitet og forståelse af, hvordan produktet fungerer i praksis. Derudover kan det at bruge ansigter, i sig selv, drage opmærksomhed til en annonce.

Dernæst kommunikerer den, at IT34 er klar til at støtte og vejlede brugerne gennem processen med at komme i gang med SmartSurvey. Det kan være tiltalende for både nye brugere, der er usikre på, hvordan de skal komme i gang, samt eksisterende brugere, der ønsker at udnytte produktets fulde potentiale.

Ved at understrege IT34’s hjælp og support kan det øge tilliden til produktet og tilskynde virksomheder til at prøve det.

#10: Korte salgsargumenter i fokus

Intet salg – intet salær. En vigtig USP for mæglere 🏠

336×280: Google Display Large Rectangle Ad

Formålet med denne annonce er at få målgruppen til at booke en salgsvurdering. Det kræver noget tillid og troværdighed, hvilket skabes med et budskab, der forsikrer målgruppen om deres valg.

Ved at erklære “Intet salg, intet salær” beroliges potentielle boligsælgere, da det fjerner bekymringer om at skulle betale salær uden at opnå et salg. Netop dette hjælper med at opbygge en tillid mellem mægleren og målgruppen.

Den simple grafik gør annoncen let at afkode, mens kontrasten i farverne gør annoncen iøjnefaldende. Desuden illustrerer grafikken tydeligt, at det handler om boligsalg, hvilket gør det let for målgruppen at forstå, hvad virksomheden tilbyder.

CTA’en fortæller tilmed klart, hvad der sker, når man trykker på knappen. Dette gør det nemt for målgruppen at navigere og udføre den ønskede handling, nemlig at booke en salgsvurdering.

#11: Giv mulighed for at vinde

Hvem vil ikke gerne vinde 6 flasker rødvin? 🍷

300×600: Google Display Half Page Ad

Overskriften “Vind 6 flasker rødvin” på denne annonce, fanger øjnene med det samme, og giver et klart incitament til at fortsætte med at læse. 

Alle elsker at vinde. Derfor skaber dette budskab øjeblikkelig interesse. Generelt kan brugen af konkurrencer i annoncering være en effektiv strategi for at øge opmærksomheden, engagement, salg og kundeinteraktion.

CTA’en står tydeligt frem med “Tilmeld dig” – og er kort og præcis. Ved at bruge en simpel instruktion opfordrer annoncen læserne til at klikke på CTA’en og tilmelde sig Menys vinklub.

Samlet set formår denne annonce at tilbyde en attraktiv præmie, bruge en klar CTA og tilføje ekstra værdi til tilmeldingsprocessen (ved at udlodde 6 flasker rødvin). 

Alt sammen noget, der hjælper med at overbevise læserne om, at de skal melde sig ind i vinklubben.

#12: Gør det simpelt

Enkelthed, fokus og attraktivt design 💡

1080×1080: Facebook Feed Ad

Brugen af en helt hvid baggrund og fritlagte billeder af lampen giver et minimalistisk og elegant udseende til denne annonce. Den tiltaler et publikum, der går op i kvalitet, og som er tilhænger af nordisk minimalisme.

Budskabet er relevant og appellerer til potentielle kunder, der ønsker at forbedre deres rum. Samtidig inviterer CTA’en til at læse mere om produktet og finde detaljer om, hvor den kan købes.

Billederne af lampen giver seeren en fornemmelse af produktet, uden at gå op i praktiske detaljer. Det er med til at forstærke interessen for produktet.

Samlet set formår denne annonce at levere et klart budskab på en minimalistisk, æstetisk måde, der opmuntrer potentielle kunder til at udforske mere.

Gruppebilletter Casino Copenhagen annonce

#13: Animér de vigtigste budskaber

Start byturen med en unik kasinooplevelse 🎰

580×400: Google Display Netboard Ad

Her tilbyder Casino Copenhagen en unik oplevelse, der kombinerer en spændende kasinooplevelse med en festlig bytur. Det tiltrækker folk, der ønsker at gøre noget anderledes, opstemmende og sjovt med deres venner.

Annoncen bruger animationer til at fremhæve de attraktive rabatter, hvilket skaber blikfang. Desuden virker de som incitament til at vælge denne kasinooplevelse frem for andre: Ved at vælge gruppebilletter, kan man opnå store besparelser.

Billedet af den glade, festlige kvinde skaber desuden en positiv stemning. Ved at vise et billede af en glad, feststemt person, skabes et attraktivt billede af den oplevelse, man kan få, når man besøger kasinoet.

Gennem klart budskab og visuelt fængende indhold formår annoncen at tiltrække målgruppens opmærksomhed og motiverer til at købe en gruppebillet til en uforglemmelig aften.

#14: Fremhæv dine bæredygtige tiltag

Bæredygtighed – et vigtigt emne i dagens samfund 🌱

1080×1080: LinkedIn Single Image Ad

Denne annonce skal skabe opmærksomhed om AKKC’s bæredygtige mødepakker.

Dette gøres først og fremmest gennem fremhævelse af ordet “bæredygtige”. Bæredygtighed er et vigtigt emne i manges optik, og ved at fremhæve ordet på grafikken tiltrækker annoncen dem, der er interesseret i bæredygtige valg og mødesteder. Dette kan hjælpe med at adskille AKKC fra konkurrenterne.

Annoncen er egentlig meget simpel og præsenterer budskabet om AKKC som Nordens bæredygtige mødested uden at gå i dybden med detaljer. Men det er alligevel nok information til at vække interesse og tilskynde seeren til at læse mere.

Konferencelokalet som baggrundsbillede er relevant og giver et visuelt indtryk af, hvad man kan forvente hos AKKC. Samlet set giver annoncen et indtryk af AKKC som en pålidelig og bæredygtig leverandør af møde- og kongresfaciliteter.

toender-festival-2023

#15: Led brugeren videre mod køb

Forventningens glæde: 4 dage på Tønder Festival 🍻

580×400: Google Display Netboard Ad

Annoncen bruger et billede fra festivalen, som skaber genkendelighed hos tidligere Tønder Festival-deltagere og forventning hos nye. Det motiverer folk til at deltage.

Animationen i annoncen etablerer et klart hierarki i budskabet ved at lede seernes opmærksomhed mod den endelige call-to-action om at købe 4-dages partout billetter. Dette fokuserer seernes opmærksomhed på det mest afgørende element i annoncen, hvilket øger chancerne for, at de køber billetterne.

I alt bruger annoncen effektivt visuelt materiale og bevægelse til at skabe en indbydende atmosfære. Den appellerer til både tidligere deltagere med genkendelse og minder samt nye potentielle gæster ved at præsentere et dynamisk og spændende arrangement.

Opnå imponerende resultater med målrettet design, engagerende annoncer og forståelse for kanalerne

Vi håber, at du nu har fået værdifulde indsigter og inspiration til, hvordan du kan skabe visuelle annoncer, der fanger opmærksomheden, opfordrer til handling og driver resultater. Hvis du har lyst til at lære endnu mere om annoncering eller har brug for kreativ vejledning, står vi hellere end gerne til rådighed.

Vi er nemlig ikke kun eksperter i at designe flotte annoncer – vi skaber design, der leverer reelle resultater. Vores tilgang til grafisk design er analytisk og bygger på en dybdegående forståelse af din virksomheds målgruppe samt formålet med grafikken. 

Med effektive annoncer kan vi skabe stærke resultater på blandt andet Google, Facebook og LinkedIn. Det er kombinationen af de gode visuelle annoncer, indsigt i kanalerne, den tekniske opsætning og forståelsen for datadrevet markedsføring, der skaber de bedst performende annoncer online. 

Tak, fordi du læste med, og held og lykke med at skabe engagerende annoncer!

Skal vi hjælpe dig med dine annoncer?

Udfyld formularen og bliv kontaktet af os.

Bliv kontaktet

Flere blogindlæg

Vi har allerede samlet og delt en masse viden: