Hvad er backlinks?

Backlinks kommer af det engelsk ord, som groft oversat betyder “tilbage-link” og er et udtryk for de links, som dit website modtager fra andre websites.
 Mange forveksler eller bruger også udtrykket backlinks med interne links, men dette har intet med backlinks at gøre.

Kort sagt, så er et backlink et link “tilbage til din hjemmeside”.

Hvad er linkpopularitet?

Udtrykket linkpopularitet er meget brugt her i Danmark omkring mængden af backlinks til netop dit website. Linkpopularitet kan forstås således, at desto flere links du har desto højere linkpopularitet – Der er selvfølgelig mange andre faktorer, som kan tages med, men overordnet set, og meget forenklet sagt, er det, hvad det er.

Er der forskel på backlinks?

Ja, der er selvfølgelig stor forskel på backlinks. Ikke alle backlinks er lige meget værd for søgemaskinerne.

De rigtige backlinks kan have en meget høj værdi for dit website og forøge linkpopulariteten (måden søgemaskinerne opfatter det på).

Derimod findes der også links, som er mindre værd. Nogle kan ligefrem være skadelige. Dette er dog efterhånden meget sjældent, idet søgemaskinerne efterhånden er blevet ganske gode til at gennemskue dette selv.

Et godt eksempel på backlinks, som er mindre gode, er links fra hjemmesider, som slet ikke er indekseret i søgemaskinerne. Disse er ukendte og giver af gode grunde ingen værdi. Et andet godt eksempel er det meget omtalte PBN (Private Blog Network), som hos mange firmaer er de mest populære. PBN links sælges ofte til ganske få penge, men har også ganske ringe værdi. Så hold dig langt væk fra disse, det er mildest talt penge ud af vinduet.

Har jeg brug for backlinks?

Ja, alle websites har brug for backlinks. Når dette så er sagt, så er det ikke nødvendigvis alle websites, som mangler backlinks for at kunne komme til at ranke fornuftigt i søgemaskinerne. Ofte har mange hjemmesider allerede en del gode backlinks, som bare ikke udnyttes optimalt på det enkelte site.


Er du interesseret i andre online marketing udtryk, så gå videre til vores leksikon her.

Gå til Marketing Leksikon

Har du brug for hjælp til backlinks?

Udfyld formularen og bliv kontaktet.

Bliv kontaktet